Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Hoog bomenoverleg


[HOOGMADE] De bomen bij de afvalwaterzuivering blijven de gemoederen bezig houden. Er zijn plannen om de bomen te kappen, in verband met de kans op windvang voor een molen die een aantal honderden meters verderop staat. De Dorpsraad van Hoogmade pleit er voor, dat die bomen behouden blijven.

Wethouder Yvonne Peters laat weten: ,,In het najaar zou er opnieuw met belanghebbenden een overleg gepland worden. Vanuit de molenbiotoop zijn er richtlijnen voor bomen, dus we gaan kijken of we dan in een nader gesprek tot overeenstemming kunnen komen. Dan gaat het over het belang van het behoud van de bomen en de benodigde kap in verband met de windvang van de molen. Wij zijn geen eigenaar van het terrein, er is geen kapvergunning benodigd en er liggen richtlijnen vanuit de molenbiotoop. Dus op zich kunnen we niets als gemeente, al zullen we wel kijken of we in overleg tot een oplossing kunnen komen.''