Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Groen licht voor bouwplannen


[HOOGMADE] Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de sloop van een woning aan de Van Klaverweijdeweg 4. De eigenaar mag plannen uitwerken om op dat terrein vier nieuwe huizen terug te laten komen.

De initiatiefnemer had 19 buren gevraagd, of ze bezwaar zouden hebben tegen de komst van vier woningen en dat blijkt niet zo te zijn. Het gemeentebestuur wil dan ook meewerken aan de realisatie van deze bouwplannen. Ook al komen die huizen in het buitengebied te liggen. Een ambtelijk advies stelt hierover: ,,De ontwikkeling gaat in tegen het uitgangspunt van het bestemmingsplan Buitengebied Oost om geen nieuwe woningen in het buitengebied toe te staan. Echter, doordat het hier gaat om het toevoegen van woningen binnen een al bestaande woonbestemming kan er gemotiveerd van het beleid worden afgeweken.''