Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Ophef over Boel de Boule


[KAAG EN BRAASSEM De leden van de jeu de boules vereniging 'De Boel de Boule' zijn boos. Zij vinden, dat ze ongelijk behandeld worden, omdat ze een hogere vergoeding moeten betalen voor het gebruik van het buitenterrein, dan andere sportverenigingen. Het gemeentebestuur wil dit zogeheten 'erfpachtcanon' voor maatschappelijk vastgoed wel verlagen, maar stelt hier tegelijkertijd voorwaarden tegenover. En De Boel de Boule gaat niet akkoord met die voorwaarden.

Uit een briefwisseling met het bestuur van de jeu de boulesvereniging blijkt, dat de club in aanmerking komt voor het gratis gebruik van de buitenruimte. Maar dan moet de vereniging wel een 'recht van opstal overeenkomst' ondertekenen. Daar hebben de jeu de boulers helemaal geen zin in. Zij willen de huidige overeenkomst behouden, om hun rechtszekerheid te garanderen. Er is namelijk nog geen duidelijkheid over de definitieve plannen voor hun huidige locatie.

Is het wel terecht, dat de gemeente eisen gaat stellen aan een vereniging, terwijl die vereniging alleen maar vraagt om te krijgen, waar ze recht op hebben? Wethouder Yvonne Peters: ,,Als uitgangspunt hebben we natuurlijk 'gelijke monniken, gelijke kappen'. Maar waar het gaat om het maatschappelijk vastgoed, is er in het verleden heel veel op verschillende manieren georganiseerd. We kunnen een pand om niet (gratis, JD) overdragen; dat zou bij Boel de Boule zeker mogelijk zijn. Maar zij zeggen: 'We houden liever het contract en de rechten die we hebben, dan dat we praten over de overdracht.' Zij vragen iets van ons en wij zeggen; 'Dat is niet onlogisch, maar als je iets vraagt, wat voor jou een voordeel oplevert, help ons dan om te kijken dat we er allebei beter van worden'.''