Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Rollatorloper gered van spoorwegovergang


VOORHOUT > Het is het schrikbeeld van iedere treinmachinist: een oudere man, die op het spoor is gevallen, terwijl de trein er aan komt reizen. Maar dat was precies wat er vrijdag 31 augustus gebeurde op de spoorwegovergang in Voorhout.

JOEP DERKSEN

Terwijl de spoorwegbomen omlaag gingen, liep een man met een rollator net het spoor op. In zijn haast om de overkant te halen, struikelde hij en viel. Het lukte de senior niet meer om op te staan. Ondertussen naderde de intercity vanuit Haarlem op volle snelheid. Bij het spoor stond een echtpaar op de fiets te wachten. Toen ze de bejaarde in zijn penibele situatie zagen, aarzelden ze niet. Ze renden op hem af om hem omhoog te helpen.

Het was geen seconde te vroeg: de trein kwam er op hoge snelheid aan. De machinist remde voluit, maar had nooit meer op tijd kunnen stoppen. Het echtpaar had de rollatorloper gered, net als zijn rollator. Nadat de trein enkele seconden stil had gestaan, ging iedereen weer verder met zijn leven.