Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 maart 2019

Goed voor elkaar bokaal voor Swiffers Hoeve


NIEUWE WETERING – De politieke partij PRO Kaag en Braassem reikt ieder jaar een prijs uit voor het beste vrijwilligersinitiatief. Inwoners kunnen stemmen op genomineerde organisaties en dit jaar hebben ruim 800 inwoners gestemd. Swiffers Hoeve, een dierenopvang in Nieuwe Wetering, kreeg dit jaar de meeste stemmen en ontvangt niet alleen de 'Goed voor elkaar bokaal', maar ook een geldbedrag van 500 euro.

Het doel van Swiffers Hoeve is, dat de dieren daar zo veel mogelijk tijdelijk verblijven. Tot ze terug kunnen naar hun baasje, een nieuw thuis of weer de natuur in. Maar als dat niet lukt, blijven de dieren als bewoners van de dierenweide. Waarbij kinderen tussen en met de dieren kunnen spelen en mee kunnen helpen met de verzorging.

Het geldbedrag wordt gebruikt voor het opknappen van een grote schuur, zodat meer dieren opgevangen kunnen worden. Ook kunnen hier bezoekersgroepen verwelkomd worden. Het doel is, dat deze schuur al in de zomer klaar is. Fractievoorzitter Ruus van der Star (PRO) vindt Swiffers Hoeve een terechte winnaar. Volgens hem staat de bokaal symbool voor de kracht van de gemeenschap: ,,Het geld kan dus niet beter besteed worden dan aan de mensen die hun kennis en tijd gebruiken om onze leefomgeving te verbeteren.”