Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 maart 2019

Wel windmolens, geen zonnevelden


KAAG EN BRAASSEM – Zijn windmolens lelijk en een afbreuk van het open landschap? Dat kan wezen, maar van de gemeenteraadsleden van Kaag en Braassem mogen die 200 meter hoge energieopwekkers er gewoon komen. Dat bleek vorige week tijdens een raadsvergadering.

Gemeenteraadslid Karin van der Kaaden (CDA) gaf aan: ,,In de Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie (MRSV) staat, dat we windenergie nodig hebben om onze doelstellingen te halen. Het effect op het landschap zal beperkt zijn. Ik heb geen enkele vrees voor ruimtelijke inpassing.'' Fractievoorzitter Jan van der Geest (VVD) heeft ook geen problemen met windmolens, maar: ,,We gaan dwars voor de komst van zonnepanelenweides.''

Ook D66 verwelkomt de komst van windmolens in het open landschap van Kaag en Braassem. Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66): ,,We hebben de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Dat moet wel een gevolg krijgen.'' Ook SVKB en PRO willen 'ruimte creëren om eventueel met elkaar aan de slag te gaan'', zo stelde raadslid Laura van Klink (PRO).