Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Column


Drogreden

De gemeente Kaag en Braassem heeft besloten om de gemeentepagina niet meer in het Alphens Nieuwsblad te plaatsen. Als reden geeft de gemeente aan; de uitkomsten van een door de gemeente gehouden enquete.

En wat blijkt uit die enquete?: ,,Als men kan kiezen, dan leest 51% het gemeentenieuws het liefst op papier. Voor online èn op papier kiest 25% van de mensen. Een groep van 21% heeft een voorkeur voor het online lezen van het gemeentenieuws.’’ Dus slechts één op de vijf mensen wil het gemeentenieuws alleen online lezen. Meer dan de helft van de mensen wil het gemeentenieuws alleen op papier (het Alphens Nieuwsblad) hebben en een kwart ziet die gemeentepagina graag én in het Alphens Nieuwsblad én online.

Maar het gemeentebestuur heeft bagger aan de wil van de meerderheid. En toont daarmee de ware intentie van haar enquete aan. Die enquete was geen manier om de mening van de inwoners te peilen, maar het was een middel om te kunnen besluiten geen geld meer te hoeven uitgeven aan een onafhankelijk nieuwsmedium. In plaats daarvan moeten de inwoners maar naar de website overheid.nl, ‘social media kanalen’ of de gemeentelijke website gaan. Gaat u daar iedere week aan denken?

Deze handelwijze past precies in de richting waarop dit bestuur almaar verder afdwaalt. De bestuurders – en in hun kielzog de slaafse raadsleden – trekken zich niets aan van wat de inwoners willen, maar doen alles precies zoals het hen uit komt. Vijf jaar geleden mocht de hele bevolking nog meepraten over de locaties waar extra sociale woningen zouden komen, maar over de komst van de ‘skaeve huusjes’ (waar veelal mensen met een GGZ-achtergrond in komen) wordt uiterst geheimzinnig gedaan. Voor de wensen van de ‘ons kent ons’ ondernemers staat intussen de deur wagenwijd open: hiervoor wordt natuur opgeofferd om nog weer een blokkendoosbedrijventerrein uit de grond te stampen.

Over enige tijd wordt bekend, dat de gemeente Kaag en Braassem geld tekort komt. Dan moet u eens raden, waarde columnlezer, wie dat gaat betalen.