Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Dure dwangsom


OUDE WETERING – Het gemeentebestuur zet haar plannen door om een dwangsom van 75.000 euro in te vorderen van de eigenaar van de percelen Kerkstraat 1 en 2. De persoon, die dit bedrag moet betalen, had bezwaar gemaakt bij de commissie Bezwaarschriften, maar de gemeente werd hier bij in het gelijk gesteld.

De dwangsom werd al in de zomer van 2016 opgelegd, in verband met de staat van de panden. Vorig jaar constateerde de gemeente, dat nog altijd niet aan alle voorwaarden voor het opknappen was voldaan. Omdat de eigenaar de 75.000 euro niet heeft betaald, wil de gemeente dat bedrag nu invorderen. Hierbij wordt mogelijk ook gebruik gemaakt van het in beslag nemen van goederen.