Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Twee tinten grijs en geel


Ter Aar – De komende jaren moeten de inwoners van de Kerkweg in Ter Aar zuchtend turen naar de vele tienduizenden auto’s, die er extra door deze straat rijden. Dankzij de komst van de Vomar en nog een aantal andere winkels in het nieuwe winkelcentrum naast de Intratuin. Maar gelukkig mogen de Kerkwegbewoners wel kiezen, over wat voor kleur asfalt de winkelbezoekers gaan rijden.



De komst van de Vomar naast de Intratuin is definitief. Daar wil de gemeenteraad van Nieuwkoop niets meer aan doen. Het risico voor de gemeente is te groot, dat er een schadeclaim van miljoenen euro’s moet worden uitbetaald. Wel investeert Nieuwkoop in het verbeteren van de bereikbaarheid op de Kerkweg.



Het plan hiervoor is opgesteld door Royal Haskoning DHV en werd tijdens een bewonersavond gepresenteerd. Enkele inwoners opperden, om de bestaande inrit van de Intratuin te verplaatsen of een extra inrit aan te leggen. Maar dat gaat niet gebeuren. Volgens een woordvoerder van de gemeente Nieuwkoop zorgt dit voor een ‘onoverzichtelijke situatie bij de P. van Schravedijkestraat en het tankstation’’. Waar het gaat om de verkeersveiligheid van alle klanten op de terreinen van de Intratuin en de Vomar: daar bemoeit de gemeente zich niet mee: ,,Dat is de verantwoordelijkheid van de Intratuin en Vomar.’’



Op de Kerkweg zelf worden een paar kleine aanpassingen gedaan, om de snelheid van het verkeer er uit te halen. ,,Alle kruisingen worden voorzien van een contrasterende kleur. Aan de kant van de weg komt een contrasterende kleur; hierdoor lijkt de weg optisch smaller, waardoor de snelheid omlaag gaat. Er komt een extra voetgangersoversteekplaats bij de inrit van de Intratuin.’’ Voorlopig wordt de kruising met de Veldweg niet aangepakt; de gemeente wil eerste verkeerstellingen en snelheidsmetingen houden, om een goed beeld te krijgen.



Heel graag wil de gemeente, dat inwoners meedenken. Daarom mogen ze tot 2 augustus via de website van de gemeente Nieuwkoop aangeven welke kleur asfaltverharding ze graag willen zien. Gekozen kan worden tussen ‘verkeersgeel’ en ‘okergeel’. Maar ook mag je aangeven, of je de kleur van de kantverharding in ‘verkeersgrijs’, ‘steengrijs’ of ‘orientrood’ wilt hebben.