Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Nieuwe opslagruimte voor vrijwilligers


LEIMUIDEN – Vier vrijwilligersorganisaties slaan de handen ineen om een eigen opslagruimte te krijgen. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem stelt hiervoor ruimte beschikbaar op de Tuinderij 3 in Leimuiden. 


De aanleiding voor de bouw van deze ruimte is de sloop van de gemeentelijke gebouwen in het centrum van Leimuiden; het voormalige Maarse & Kroon-complex. Hierdoor kwam de opslagruimte voor allerlei stichtingen te vervallen. En dus besloten de stichtingen Vrienden van de Kleine Oase, Oranje Comité Leimuiden, December Comité en de vereniging Drumfanfare Mavileo met elkaar samen te werken. Ze richtten de VOL (Verenigingen Opslagruimte Leimuiden) op, om hun gezamenlijke doel, een eigen opslagruimte, te realiseren.


De gemeente stelt de grond gratis beschikbaar en de VOL zorgt voor de bouw van de nieuwe opslagruimte. Hiervoor is al een subsidie ontvangen van Fonds Alphen. Het pand wordt eigendom van stichting VOL dan wel de deelnemende stichtingen en vereniging. Zij zullen het onderhoud ervan voor hun rekening nemen.