Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

,,Pak het doorgaand verkeer aan’’


Ter Aar / Korteraar – De inwoners van Ter Aar en Korteraar zijn blij met hun dorpen, met name waar het gaat om de groene polders, dat er voldoende winkels zijn en dat er weinig criminaliteit is. Wel moet er meer bijgebouwd worden voor jongeren én senioren. En er moet een goede kroeg komen, zo vonden de dertig inwoners bij een informatieavond van de gemeente Nieuwkoop.


De inwoners mochten donderdagavond meepraten over hoe zij willen, dat hun dorp er in de toekomst uit gaat zien. Ondanks dat alle aanwezigen blij zijn met hun dorp, valt er nog veel te verbeteren. Een wens voor een rondweg om Ter Aar heen werd breed gedragen: ,,Al het vrachtverkeer van Alphen naar Aalsmeer komt door ons dorp’’, liet een toehoorder weten. Verderop uit de zaal in De Vlinder gaf een vrouw aan: ,,Veel mensen hebben nu ook ontdekt,  dat Korteraar een goede alternatieve route is voor de Oostkanaalweg om naar Zevenhoven te gaan. Er wordt bizar hard gereden en te weinig gecontroleerd.’’

Verder moet het onderhoud van de fietspaden beter en moeten de files bij de brug aangepakt worden. Meer groen in de kernen en het behoud van de natuur in het buitengebied wordt ook gewaardeerd door de inwoners. Alle aanwezigen konden met hun mobiele telefoon vragen beantwoorden en dat leidde tot hilarische momenten. Op de vraag: ,,Wat zou u als burgemeester van Nieuwkoop als eerste aanpakken?’’ meldde een van de aanwezigen: ,,Steekpenningen.’’ Anderen pleitten voor een aantrekkelijker winkelcentrum, het verminderen van het doorgaand verkeer en dat het gemeentebestuur beter luistert naar en bereikbaar wordt voor de inwoners.