Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Keihard knallen


Nieuwkoop – Alle vuurwerkliefhebbers in Nieuwkoop kunnen weer opgelucht ademhalen; ook deze jaarwisseling mogen ze weer keihard knallen. De gemeenteraad gaf geen steun aan het pleidooi van SGP/ChristenUnie om vuurwerk voortaan alleen door professionals en op bepaalde locaties af te steken.

Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) vindt het massaal afsteken van vuurwerk ‘niet meer van deze tijd’. Het zorgt voor milieuschade, letselschade en vernielingen. ,,En dat op een dag, dat we feestelijk het nieuwe jaar vieren.’’ Burgemeester Frans Buijserd gaf echter aan, dat het verbieden van vuurwerk afsteken weinig sympathie zal hebben bij de inwoners. En voor vuurwerkvrije zones bestaat geen belangstelling bij de dorpsraden, meldde Buijserd. Hij verwees naar een initiatief in Goude, waar inwoners van buurten met elkaar bepalen, dat ze daar geen vuurwerk afsteken. ,,Dat werkt. Maar het mooiste zou zijn, als de Tweede Kamer daadkrachtig zou zeggen: ‘Het is afgelopen’.’’