Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Herenweg blijft filezuiger


RIJNSATERWOUDE – De inwoners van Rijnsaterwoude blijven zuchten onder ellenlange files door de Herenweg. Het langer op rood zetten van het linksafstoplicht op de N207 voor het autoverkeer uit Alphen blijkt niet het gewenste effect te hebben. Jacqueline Grauwen-Joppe van de actiegroep Wouwse Wijven wil dat er extra verkeersmaatregelen genomen worden.

Ze wijst naar de voorbijtrekkende stoet auto’s: ,,Nog steeds hebben we een hele berg sluipverkeer. Het enige verschil is, dat er af en toe een gat is, waardoor we als bewoners wel kunnen oversteken. Maar het langer op rood zetten van het stoplicht heeft duidelijk niet het gewenste effect.’’ Grauwen’s mening wordt ondersteund door de leden van de dorpsraad van Rijnsaterwoude. Zij hebben deze week in een gesprek met burgemeester Marina van der Velde en wethouder Yvonne Peters ook hun zorgen geuit. Hoewel er bloembakken in de Herenweg zijn geplaatst en er matrixborden komen, die de maximumsnelheid aangeven, twijfelt de dorpsraad of dit voldoende is.

Grauwen heeft een kritisch rapport van Veilig Verkeer Nederland in de hand: ,,De Herenweg is duidelijk niet ingericht als 30 kilometerzone en dat moet dus gebeuren. Daarnaast is er een andere oplossing, die de gemeente Kaag en Braassem ook al heeft ingevoerd op de Vierambachtsweg in Woubrugge; laat tijdens de spits alleen bestemmingsverkeer toe in de Herenweg. Heel veel mensen rijden via Rijnsaterwoude omdat Googlemaps dat aangeeft als filemijder. Als je de Herenweg tijdens de spits alleen voor bestemmingsverkeer aanmerkt, bieden de navigatiesystemen deze straat niet meer aan als alternatieve route.’’

Wethouder Yvonne Peters gaat binnenkort met Grouwen in gesprek, maar vindt het nog te vroeg om andere maatregelen te nemen. ,,Met het linksafstoplicht langer op rood zetten, hebben we de maatregel genomen, die niets kost. Als blijkt dat het niet werkt, gaan we kijken of er een plan B is.’’ Ook doet ze geen toezegging over het inrichten van de Herenweg als 30-km zone. ,,We nemen de klachten uit het dorp serieus, maar we hebben ook de verantwoordelijkheid in de richting van alle inwoners om zo zuinig mogelijk met geld om te gaan. We moeten eerst kijken, hoe we met zo min mogelijk geld wat kunnen doen.’’