Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Noodgeld voor Landschapstafel


KAAG EN BRAASSEM – De Provincie Zuid-Holland stelt geen subsidies meer beschikbaar voor recreatie en toerisme. Dat heeft gevolgen voor het realiseren van allerlei toeristische projecten, die door de Landschapstafel Rijn- en Veenstreek kunnen worden opgezet. Maar de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem springen bij.

In de afgelopen jaren zijn dankzij de Landschapstafel onder meer het Familiewandelpad op Kaageiland, de Veense Praam, Bloemrijk en Bij-vriendelijk boeren, Poldershoppen, De Veense Veiling en het Kaags Muziekfestival gerealiseerd. Maar nu de Provincie haar financiële bijdrage intrekt, dreigt de subsidiestroom droog te vallen. De gemeenten Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem betalen daarom uit eigen zak 150.000 euro, zodat initiatieven op kleine schaal toch nog een aanvraag kunnen indienen voor een donatie. Iedere gemeente draagt 50.000 euro bij.

Uit de totale pot die bijeen wordt gebracht, kunnen ondernemers initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme voorstellen. Wel moeten ze zorgen, dat minimaal de helft van de kosten op een andere manier wordt betaald en wordt het maximale subsidiebedrag 5.000 euro per initiatief.