Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Lintje voor judoman


LEIMUIDEN – Reinier Verkade (74) zette zich al in de jaren ‘60 in voor speeltuin De Peppel in Leimuiden. Daarnaast is hij één van de oprichters van judovereniging Sotai Renshyu. Vanwege al zijn vrijwilligersactiviteiten werd Verkade woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd in Café Keijzer opgespeld door wethouder Floris Schoonderwoerd, tijdens het veertigjarig jubileum van de judovereniging.

Schoonderwoerd was vol lof over alles wat Verkade heeft gedaan voor de gemeenschap. ,,Hij helpt al jaren met het organiseren van toernooien, clubkampioenschappen en het kopen van prijzen. Ook is hij bondsscheidsrechter geweest. Als vrijwilliger is Verkade altijd enthousiast en overal inzetbaar voor de judovereniging en het verenigingswerk in het algemeen. Dit is een welverdiende onderscheiding!’’