Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

IJsclub wil meer arbeidsmigranten


Ter Aar – Als het aan het bestuur van de Ter Aarse IJsclub ligt, komen er nog veel meer arbeidsmigranten op hun terrein te wonen. Voorzitter Hein Jan Bocxe pleitte donderdagavond bij het gemeentebestuur van Nieuwkoop voor de mogelijkheid om zo’n 12 chalets te mogen plaatsen op het middenterrein.

Tijdens een avond, waarin allerlei partijen spraken over de noodzaak voor extra huisvesting voor arbeidsmigranten, bood Bocxe ‘zijn’ terrein aan. Nu staan daar al zo’n 60 chalets, waar maximaal 240 mensen ‘tijdelijk’ kunnen verblijven voor ruim 80 euro per week. Die inkomsten worden verdeeld onder de verhuurder van de woningen EE Accommodation, uitzendbureaus voor arbeidsmigranten en ook de IJsclub krijgt een deel van de inkomsten.

Op dat terrein kunnen volgens Bocxe best nog ‘20% aan permanente chalets bij komen’. Hij weet ook al waar die huisjes geplaatst kunnen worden; op het middenterrein van de schaatsbaan. ,,Zo kun je in de winter 400 meter rondom de chalets schaatsen. Voor de bewoners maken we een bruggetje a la Bartlehiem.’’ Om te voorkomen, dat de arbeidsmigranten natte voeten krijgen, als het water wordt opgespoten voorafgaand aan een vriesperiode, wil het ijsbestuur de grond met ongeveer een halve meter verhogen.

Het lijkt er echter niet op, dat de bouwwens van de Ter Aarse IJsclub snel vervuld zal worden. Wethouder Guus Elkhuizen heeft hier al een balletje over op gegooid bij de Provincie Zuid-Holland: ,,Ik heb hierover gesproken met de gedeputeerde en ik stond binnen twee minuten weer buiten. Met de opmerking dat de huidige chalets ook op een plek staan waar het niet mag.’’