Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Roep om kleine windmolens


Nieuwkoop – Inwoners en ondernemers moeten de mogelijkheid krijgen om kleine windmolens te plaatsen op hun terrein. Dat vinden de politieke partijen D66, CDA en SGP-ChristenUnie. Zij stellen dit donderdagavond voor tijdens de gemeenteraadsvergadering.

In 2016 besloot een raadsmeerderheid nog om windmolens niet toe te staan in het landelijke gebied van Nieuwkoop. Maar sinds die tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van duurzame energie, zoals de aankondiging dat Nederland van het gas af moet en dus moet overstappen op alternatieve energiebronnen.

Omdat er in de buurgemeente Kaag en Braassem al kleine windmolens staan, zou dat ook in Nieuwkoop moeten kunnen, zo vinden Annette Pietersen (D66), Elias van Belzen (SGP-ChristenUnie) en Leon Zoet (CDA). De ‘kleine windmolens’ mogen niet hoger worden dan 25 meter. Volgens de politici liggen er nu al concrete aanvragen bij het gemeentebestuur om dit soort windmolens te plaatsen.