Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Boulevard


ROELOFARENDSVEEN – Inwoners en ondernemers konden vorige week hun mening geven over de manier waarop de Noordkade en Galgekade er in de toekomst uit moeten zien. Het huidige fietspad wordt namelijk door de gemeente gepromoveerd tot ‘Braassemboulevard’, zodat toeristen massaal naar de Veen kunnen stromen om daar een blik te kunnen werpen op de Braassem.

Een eerder plan voor een vijf meter hoge Tulpensteiger werd door massale protesten van omwonenden naar de prullenbak verwezen. Maar wat voor toeristische trekpleistertjes moeten er dan wel komen? Tijdens de ‘participatieavond’ kwam daar het antwoord op. Alle aanwezigen mochten met groene en rode stickertjes aangeven wat ze wel en niet wilden zien verschijnen.

Populair zijn de komst van een zandstrandje, bankjes, fietsparkeerplaatsen en fietsoplaadpunten. Maar ook skeeleraars mogen van de Braassemboulevard gebruik maken en de komst van bijenkasten en vogelnestkasten wordt ook verwelkomd. Waar de omwonenden absoluut niet op zitten te wachten, zo bleek uit de rode stickers, zijn een aanleghaven, grote gebouwen, een uitkijktrap, skatebaan, camping, barbecuelocatie of een hondenlosloopgebied.

Er komen nog twee participatieavonden aan. Dan kunnen de inwoners meepraten over de plek waar allerlei faciliteiten worden neergezet en hoe dat er allemaal uit komt te zien.