Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2020

Wethouder ontkent aanpakken Intratuin


Ter Aar – Volgens wethouder Antoinette Ingwersen heeft de gemeente Nieuwkoop geen plannen om een bestemmingswijziging door te voeren voor de Intratuin Ter Aar.



Ingwersen laat weten, dat Intratuinondernemer Leen Kroon het bij het verkeerde eind heeft: ,,Vanuit de gemeente zijn wij bezig met het opstellen van de Beleidsvisie Detailhandel gemeente Nieuwkoop.

Zoals we in de gemeente Nieuwkoop inmiddels gewend zijn, halen we eerst informatie op bij onze inwoners. Op 10 februari is het concept van deze visie (opgesteld door adviesbureau BRO) besproken met een aantal ondernemers, de klankbordgroep, stakeholders en diverse  raadsleden.”



De wethouder was die avond ook aanwezig. Volgens een woordvoerder ,,vindt ze het jammer dat de heer Kroon haar toen niet meteen heeft aangesproken.’’ Ingwersen: ,,De hoofdlijn van de besproken concept visie is concentratie van de detailhandel in de onze kernen. Ook  kijken we naar het aanbod van de meer verspreide detailhandel en waar dit versterkt of  geconcentreerd kan worden. De locatie van Intratuin is uiteraard ook onderdeel van deze visie. Duidelijk is ook dat wij niet nog meer supermarkten willen in onze gemeente, dat heeft gemeenteraad al in 2018 uitgesproken.’’



Het bureau BRO heeft een ‘concept visie’ opgesteld; dat moet vertaald worden in een gemeentelijk beleid. ,,Uiteindelijk heeft de gemeenteraad hierover het laatste woord.”