Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Bakkeleien over evenementen


OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om organisatoren van een jaarlijkse terugkerend evenement een meerjarige vergunning te geven. Zij moeten ieder jaar opnieuw toestemming krijgen van de gemeente om hun activiteit te houden. Dat laat burgemeester Emile Jaensch weten naar aanleiding van vragen van Lokaal over overlast gevende evenementen op Park Landskroon.

Niet dat er dit jaar veel evenementen plaats zullen vinden: drie van de vier geplande activiteiten op Landskroon bijvoorbeeld, zijn door het coronavirus verboden. Jaensch: ,,Ik verwacht, dat dit ook voor het evenement De Verleiding zal gebeuren.’’ Van den Ouweelen (Lokaal) vroeg zich af, of er in dit kleine dorp wel zo veel evenementen moeten plaatsvinden: ,,Oegstgeest is geen festivaldorp.’’ Raadslid Bus (D66) snapte de zorg van bewoners in de nieuwbouwwijk in Nieuw Rhijngeest. ,,Park Landskroon is bedoeld voor een stuk groen in de wijk. Ik kan me voorstellen dat  je er niet altijd blij mee bent, als je daar woont en vier keer per jaar hoor je een evenement bij je huis.’’

Maar raadslid Welling (PrO) pareerde: ,,Oegstgeest is geen festivaldorp, maar wel een dorp met festivals. De jeugd moet ook evenementen hebben.’’ Zijn CDA-collega Van der Hoeven voegde hier aan toe: ,,Laat vooral snel evenementen plaatsvinden, want dat betekent dat we weer teruggaan naar normale tijden.’’

VVD-er Spaargaren wil wachten tot het najaar, zodat de manier van vergunningverlening en de organisatie van evenementen ‘geëvalueerd’ kan worden. De burgemeester liet weten, dat de evenementenkalender openbaar wordt; op die manier kunnen inwoners gemakkelijker zien wanneer er activiteiten georganiseerd worden en daar eventueel een bezwaar tegen indienen.