Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2020

Meer hoogbouw gewenst


Streek – Met meer hoogbouw kunnen er ook meer woningen komen. En als je de parkeernorm per woning verlaagd van 1,7 naar 1,0 levert dit in de provincie Zuid-Holland al gauw ruimte op voor 90.000 extra huizen. Dit is te lezen in een ‘QuickScan planoptimalisatie suburbane plannen’ van de provincie.

Volgens dat onderzoek heeft ‘slechts 22% van de huishoudens meer dan één auto’. En een meerderheid van die mensen zou deze tweede auto willen inruilen voor het gebruik van elektrische fietsen of deelauto’s. Hoogbouw levert ook ruimtewinst op: ,,Als in plaats van een eengezinswoning, een beneden-bovenwoning of drie appartementen (tot 5 lagen) worden gebouwd, worden in dezelfde tijd twee of drie keer zo veel woningen gebouwd.’’