Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Steun voor kwetsbare inwoners


KAAG EN BRAASSEM – Het coronavirus treft veel inwoners van de gemeente Kaag en Braassem. Met name de kwetsbare inwoners, zoals mantelzorgers voor wie de zorg te zwaar wordt, inwoners met een psychische stoornis of kinderen, die mishandeld worden, hebben het moeilijk. Het college van b en w wil deze inwoners in beeld krijgen, zodat hulp geboden kan worden.

De organisatie GO! Voor jeugd ziet al een toename van vragen van ouders die het vanwege corona thuis niet meer redden. Het gaat over kinderen op het speciaal onderwijs, maar ook kinderen met een ernstige (meervoudige) beperking die specifieke zorg nodig hebben. Dat ouders en kinderen 24 uur per dag bovenop elkaars lip zitten, is ook niet bevorderlijk. De gemeente kijkt of het mogelijk is om de meest kwetsbare kinderen wat vaker naar de opvang te laten gaan.

Ouderen, die zelfstandig wonen, maar tot nu toe geen zorg of ondersteuning aanvragen, zijn ook nog niet bij de gemeente in beeld. Daarom krijgt iedereen, die 70 jaar wordt, een kaartje, met daarop informatie over instanties die gebeld kunnen worden. Voor ondersteuning kan gebeld worden, zoals de Luisterlijn (0900 – 0767). Voor mantelzorgers is er de Mantelzorglijn (030 – 760 60 55). Mensen met psychische klachten kunnen bellen met MIND Korrelatie (0900-1450, €0,15/min).