Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Vrachtwagenparkeerplaatsen verdwijnen


ROELOFARENDSVEEN – De vrachtwagens, die steeds vaker geparkeerd staan op het DOSR-terrein aan de Alkemadelaan in Roelofarendsveen leiden tot steeds meer overlast en frustratie bij de omwonenden. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom bepaald, dat dit terrein vanaf 1 januari 2021 verboden wordt voor parkeren van grote voertuigen. Eenzelfde parkeerverbod stelt het college ook in voor een leegstaand terrein aan de Schoolbaan, waar appartementen gebouwd moeten worden.

Op het DOSR-terrein liggen tien vrachtwagenparkeerplaatsen, maar tellingen wijzen uit dat er vaak 15 tot 20 grote voertuigen geparkeerd staan. Regelmatig wordt er ook aan de 'huizenkant' van het terrein geparkeerd, dichtbij de woonwijk De Bloemen. Met name dit veroorzaakt overlast voor deze bewoners. Het bestuur van voetbalvereniging DOSR maakt zich daarnaast zorgen over de veiligheid voor fietsers van en naar DOSR tijdens wedstrijddagen.

Mogelijk ontstaat er door het weghalen van de vrachtwagenparkeerplaatsen een waterbedeffect. Als chauffeurs namelijk niet meer mogen parkeren op de Schoolbaan en/of het DOSR-terrein, kunnen ze uitwijken naar andere locaties, zoals de Lasso, Veenderveld, Noordhoek, Hertogspark of Drechthoek. Dat leidt mogelijk tot meer overlast op die locaties.