Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Schooterveld als eerste aardgasvrij


Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop moet meedoen aan een subsidieaanvraag om de wijk Schoterveld van het gas af te halen. Dat heeft de gemeenteraad unaniem bepaald.

,,Dit is een uitgelezen kans om van onderzoek over te gaan tot planvorming en uiteindelijk uitvoering. Hiermee kunnen we een volledige wijk aansluiten op de warmtebron van een afvalwaterzuiveringsinstallatie’’, aldus VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer. Bovendien kan de wijk Schoterveld als voorbeeld dienen voor andere wijken, die de komende tientallen jaren ook van het gas af moeten. Wethouder Antoinette Ingwersen dient de aanvraag in. De wijk moet in 2028 ‘aardgasready’ zijn. ,,We willen aardgasvrij niet opleggen, maar dat dit per woning gebeurt.’’