Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

Vrijwilligers inzameling oud papier afgedankt


KAAG EN BRAASSEM – Alle scholen en (sport)verenigingen stoppen met het inzamelen van papier in Kaag en Braassem. Omdat de vergoeding voor dit inzamelen vanaf 1 juli grotendeels wegvalt, zien de organisaties het nut er niet van in om al het papier huis aan huis op te halen. Het gemeentebestuur vraagt Cyclus om deze taak over te nemen.



Enkele maanden geleden liet het inzamelbedrijf Nijssen Recycling al weten geen geld meer te  betalen voor het ingezamelde oud papier. Zij kunnen het oud papier namelijk niet meer kwijt in hun vertrouwde afzetmarkten in Azië. Hiermee verdween voor de vrijwilligers de vergoeding van 60 euro per ton van het ingezamelde oud papier. Zij keken naar wethouder Yvonne Peters om te zien of de gemeente Kaag en Braassem deze vergoeding vanaf 1 juli uit zal betalen. Dat gaat niet gebeuren. Wel is de gemeente bereid om de organisaties ,,voor 2020 financieel te compenseren’’.



,,We zijn dankbaar voor de inzet van deze verenigingen’’, zo geeft de wethouder aan. Ze wil dat afvalverwerkingsbedrijf Cyclus het oud papier per 1 juli inzameld. Hiervoor worden de vrijwilligers niet meer gevraagd. Volgens Peters zorgt dit voor een ‘toekomstbestendige manier van inzamelen van papier’. Vanaf 1 juli wordt het oud papier niet meer ’s avonds ingezameld, maar overdag. Het eerste half jaar kunnen de inwoners het oud papier op de ophaaldag nog los op straat zetten. Maar als de gemeenteraad er mee akkoord gaat, moeten de inwoners het oud papier vanaf 1 januari 2021 in minicontainers aanbieden. Deze minicontainers worden dan nog voor de aankomende jaarwisseling door de gemeente naar de huizen en bedrijven gebracht.