Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Afvoerputje van de grote steden


Kaag en Braassem – De gemeenteraad van Kaag en Braassem stemt met een overweldigende meerderheid tegen de komst van zonnepanelen in het open landschap. Dat bleek maandagavond toen de politici de Regionale energiestrategie (RES) bespraken.

Raadslid Jan van der Geest (VVD) overtuigde alle partijen, met uitzondering van D66, toen hij zei: ,,De aanleg van zonnevelden hebben een enorme impact op ons open landschap en dragen daarnaast relatief beperkt bij aan de opwek van duurzame energie. Generaties lang is men zuinig geweest op ons landschap, onze polders, plassen en meren. Ditzelfde landschap lijkt nu te grabbel te worden gegooid en te worden omgezet in een industrieellandschap vol zonnevelden en windmolens. 

SVKB-raadslid Sandra van Emmerik was het hier helemaal mee eens. Wat haar partij betreft mogen er geen hectares aan zonnepanelen in het Groene Hart komen. ,,Dit voorstel zal ons zeker beschermen om het afvoerputje van de grote steden te worden. Laten ze in de grote steden maar beginnen met het volleggen van de daken.’’

Het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen en op bedrijventerreinen is geen probleem voor de raadsleden van Kaag en Braassem. Een pleidooi van de VVD om een onderzoek te beginnen naar de mogelijkheden voor het bouwen van een kerncentrale in het Groene Hart werd door alle overige partijen afgewezen.