Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Extra leenkans voor starters


Kaag en Braassem – De huizenmarkt staat aan de vooravond van een implosie. Nu de economie op haar gat ligt, zal de animo om een nieuw huis te kopen enorm dalen. Aan de andere kant moeten steeds meer mensen hun stulpje kwijt; zeker als ze werkloos raken en de hypotheek niet meer kunnen betalen.

Maar er is ook goed nieuws: meer beginnende woningkopers (zogeheten starters) in de gemeente Kaag en Braassem komen in aanmerking voor een starterslening. Tot nu toe kwamen alleen starters in aanmerking om zo’n lening tot 30.000 euro te krijgen, als ze een huis kochten van maximaal 224.000 euro. Daar kun je in sommige gemeenten nog niet eens een parkeerplaats voor aanschaffen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft echter besloten, dat om in aanmerking te komen voor een starterslening, de maximum aankoopprijs van een woning voortaan maximaal 310.000 euro mag zijn. De starterslening komt bovenop de ‘normale’ hypotheek, die mensen bij de banken moeten aanvragen en kan voor beginnende woningkopers nét dat beetje extra zijn, waardoor je jouw eerste droomhuis toch kunt kopen. Een starterslening kan aangevraagd worden via de gemeente Kaag en Braassem, maar ook bij de gemeenteloketten in andere gemeenten.