Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Handtekeningenactie tegen woningbouw


Zevenhoven - Woest zijn ze; de omwonenden van De Dobbe. Vorige week garandeerde wethouder Guus Elkhuizen, dat het trapveldje bij het terrein van basisschool De Diamant blijft liggen. Maar de gemeente gaat wel door met haar bouwplannen op het trapveld aan De Dobbe. Een handtekeningenactie is opgezet.

Op 4 mei stond er een bericht in Nieuwkoop Nieuws, dat acht sociale woningen en zestien studio’s voor jongeren bij De Dobbe worden gebouwd. De omwonenden zijn in alle staten, hebben een advocaat ingeschakeld en lopen deze week alle huizen langs om handtekeningen tegen de appartementenbouw in te zamelen. Minimaal tweehonderd handtekeningen verwachten Marianne Smulders en Wim Bos zeker te realiseren.

,,De groene entree en de speelruimte van Zevenhoven moeten behouden blijven. Er is nu al een parkeertekort en dat wordt met de komst van die woningen nog erger’’, informeert Smulders. Bos vult aan: ,Dit bouwplan is overhaast opgezet. Ik vermoed, dat de gemeente het er nog snel door wil duwen,  in verband met de strengere eisen voor PFAS en stikstof. Zevenhoven is een klein dorp en krijgt er al 45 woningen bij op een andere plek. Dat is voor Zevenhovense begrippen veel. Je kunt beter vijf jaar wachten, voordat je weer enkele tientallen woningen bouwt.’’