Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Angst voor getto’s

OEGSTGEEST – De komst van tachtig sociale en middeldure woningen in de nieuwbouwwijk Overgeest zorgt bij voor de fractievoorzitter van Lokaal Oegstgeest, Eelke van den Ouweelen, voor een grote angst.

De gemeenteraad nam vorige week een voorstel aan, waarbij er strengere eisen gesteld worden aan de projectontwikkelaars. Voortaan moet bij nieuwbouw niet alleen 25% sociale huurwoningenkomen, maar ook 25% aan middeldure huur gebouwd worden. Hiermee komen er per project 5% aan extra middeldure huurwoningen bij.

Van den Ouweelen gruwelt er blijkbaar van. Hij liet vorige week weten richting het college van burgemeester en wethouders: ,,Als je 160 woningen wilt neerzetten op Overgeest staat het helemaal vol. Als we daarvan veertig middeldure en veertig sociale woningen neerzetten, hebben we wel een getto gecreëerd.’’ Wethouder Glasbeek was het hier absoluut niet mee eens: ,, In Overgeest gaat het over 120 woningen. We zitten in Oegstgeest heel ver van het creëren van getto’s vandaan. Het is goed om het percentage middelduur van 25% ook vastgelegd te hebben. Ontwikkelaars reageren daar niet overmatig enthousiast op.’’