Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

Extra geld voor bloemencorso

Noordwijk – Het gemeentebestuur van Noordwijk wil de Stichting Bloemencorso Bollenstreek ruim 71.000 euro extra geven als bijdrage voor 2019 en 2020.

De organisatie van het jaarlijkse bloemencorso heeft de gemeenten in de Bollenstreek om een financiële bijdrage gevraagd. Ze zijn bezig met een herstructurering om weer een financieel gezonde stichting te worden. Hiervoor is er voor de komende jaren een extra financiële bijdrage vanuit de vier Bollenstreekgemeenten gewenst. Door de extra financiële bijdrage kan SBB weer een gezonde stichting worden, dat jaarlijks een mooi bloemencorso organiseert, zo is de verwachting.

Het gecancelde Bloemencorso 2020 heeft ruim € 223.000 euro gekost. Alle praalwagens staan nu op een locatie opgesteld om te overwinteren, zodat ze volgend jaar weer kunnen worden gebruikt. De verwachting is dat het Bloemencorso in april 2021 weer zal rijden.