Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

Gemeente nog niet op zwart zaad

Noordwijk – De gemeente Noordwijk houdt de komende jaren veel geld over, zo blijkt uit de presentatie van de perspectiefnota 2021, die maandagavond plaatsvond. 2019 bleek ook een financieel gunstig jaar.

Met name de parkeerinkomsten blijken gouden eieren te zijn. De kosten hiervoor bedragen 1,1 miljoen euro, maar vorig jaar leverden de parkeermeters maar liefst 3,8 miljoen euro op. Ook de toeristenbelasting blijkt 670.000 euro meer op te leveren, dan eerst gedacht was. Volgend jaar blijft er onderaan de streep nog 928.000 euro over en in 2023 en 2024 groeit die reserve op de begroting zelfs naar respectievelijk 1 en 1,7 miljoen euro.

Wel zijn er vanwege de coronacrisis nog allerlei onzekere factoren. Ook krijgt Noordwijk, net als alle andere kleine en middelgrote gemeenten, de komende jaren minder geld van de rijksoverheid.