Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

,,GOM-regeling voor windmolens’’

Noordwijk – ,,Ik zie op bollengrond liever een windmolen die het algemeen belang dient, dan een privévilla.’’ De raad van Noordwijk buigt zich over de vraag hoe deze gemeente de omslag kan maken naar duurzame energieopwekking.

Gemeenteraadslid Maan (GroenLinks) benadrukt, dat ze de bollengrond wil behouden, maar ze heeft liever dat daar windmolens op geplaatst worden dan ,,op andere waardevolle gebieden, zoals de duinen.’’ Ze pleitte er dinsdagavond voor, dat voor de  duurzame energieopwekking een vergelijkbare regeling wordt opgesteld als met de GOM-woningen: waarbij energieopwekking gerealiseerd wordt als tegelijkertijd de verrommeling wordt opgeruimd.

Wethouder Sjaak van den Berg vindt dit voorstel ‘interessante kanten hebben’. Hij hoopt, dat de Nederlandse regering snel toestemming zal geven voor het realiseren van geothermie (aardwarmte): ,,Er schijnt een interessante warmtelaag tussen Noordwijk en Katwijk te liggen.’’