Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

Wens voor waspeencentrum aan de Leidsevaart

Noordwijk – Het bedrijf Waspeencentrum Katwijk van de familie Ouwehand is van plan om te verhuizen naar een locatie van 20.000 m2 aan de Leidsevaart 228a; op de grens met Voorhout.

Het nieuwe pand wordt ruim veertien meter hoog en ook kunnen de vrachtwagens gebruik maken van een nieuw aan te leggen ‘langzaam verkeer’ ontsluitingsweg, die achter de Intratuin wordt aangelegd. Voor het wassen van de penen wil Ouwehand gebruik maken van grondwater en het water uit de Leidsevaart. Niet alle politieke partijen waren dinsdagavond even enthousiast. Van der Vossen (NZ Lokaal) maakt zich zorgen over de vrije doorzicht vanaf Noordwijk naar Noordwijkerhout. Visser (Puur) wijst op het negatieve advies van de welstandscommissie en Janson (PvdA) vindt dat het waspeencentrum op een bedrijventerrein hoort.

Volgens Ouwehand is het aantal verkeersbewegingen beperkt met maximaal tien auto’s per dag. Wel komen er 35 mensen te werken, zo verwacht de eigenaar. Wethouder Sjaak van den Berg zou de komst van het bedrijf fijn vinden. ,,Dit is een welkome verbetering op die plek ten opzichte van het niet-agrarische transportbedrijf, dat er nu zit.’’ Ook gaf hij aan, dat een groot deel van het doorzicht nu al belemmerd wordt door het tuincentrum. De raad beoordeelt later deze maand, of dit bouwplan vrijgegeven mag worden voor zienswijzen.