Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2020

Spelen voor jong en oud

Nieuwkoop – Nadat het bestuur van speeltuinvereniging De Zudde besloot om haar activiteiten te staken, was er voor de kinderen in de buurt van de Reigerstraat geen openbare speelplek meer beschikbaar. Wethouder Antoinette Ingwersen is bezig met een plan om dit speelterrein te behouden en uit te breiden.

In het dorp gingen al stemmen op, om woningen te bouwen op het terrein van De Zudde. Maar dat vindt Ingwersen geen goed idee. ,,Het terrein ligt tegen de provinciale weg aan. In die wijk is al veel parkeeroverlast en er is nu al een tekort aan parkeerplaatsen. Ga je daar woningen of een paar appartementen aan toevoegen, dan krijg je te maken met nog meer auto’s.’’

De wethouder wil in gesprek met de omwonenden van alle leeftijd. Om samen te komen met een nieuw plan, waarbij er niet alleen een speelplek terugkomt voor kinderen, maar ook hekken en materialen voor mensen op leeftijd om fit en gezond te blijven. ,,Een soort bootcamp. Dan kan het voor jong en oud interessant zijn om een groene leefplek in een vrij bebouwd gebied toe te voegen.’’ Ook zouden in dat gebied nog wat extra parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd.