Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Subsidie voor museum

Nieuwkoop – Het nog op te zetten Museum Nieuwkoop kan vanaf volgend jaar rekening houden met een jaarlijkse gemeentesubsidie van 15.000 euro.

Het Museum Nieuwkoop is een bundeling van vijf bestaande kleine musea, met De Zevensprong als nieuwe gezamenlijke locatie. Bezoekers kunnen vaste collecties bekijken rond de thema’s ‘Oudheidkunde’, ‘Streek’ en ‘Ambachten’, aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen. Ook komt er een permanente tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie.

Om het museum op te zetten, moet de Stichting Oudheidkundig Streek- en Ambachtenmuseum Nieuwkoop nog zo’n twee ton bij elkaar rapen, maar burgemeester Robbert-Jan van Duijn laat weten, dat hij er alle vertrouwen in heeft, dat dit goed komt. ,,Ik ben er van overtuigd dat ze het gaan redden; ze hebben een uiterst professioneel plan.’’ De jaarlijkse subsidie van 15.000 euro wordt pas toegekend op het moment dat het Museum Nieuwkoop er daadwerkelijk is.