Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Overheidsgeld moet naar vrijwilligersorganisaties

Noordwijk – Gemeenteraadslid Toon van Tol (PUUR) wil van het college van burgemeester en wethouders weten, hoe lokale vrijwilligersorganisaties financieel gesteund kunnen worden.

Van Tol wijst het college er op, dat de Rijksoverheid in totaal 1,5 miljard euro aan corona-compensaties heeft toegezegd aan de gemeenten. Een deel van dat geld moet gebruikt worden voor steun aan lokale culturele voorzieningen, vrijwilligersorganisaties jeugd (scouting / speeltuin) en buurt- en dorpshuizen.

Het raadslid roept op, om zo snel mogelijk in kaart te brengen, waar de verschillende organisaties behoefte aan hebben. En er voor te zorgen, dat de financiële compensaties ook bij die verenigingen en stichtingen terecht komen.