Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Strijd om winkelpanden begonnen

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders zet haar plannen door om de winkelpanden aan het Vuurtorenplein in bezit te krijgen.

Hiervoor wordt een ‘Wet voorkeursrecht gemeenten’ (WVG) gebruikt, zodat de gemeente Noordwijk de eerste mogelijkheid krijgt om eigenaar te worden van de gebouwen. De huidige bezitter heeft een bezwaar ingediend tegen het opleggen van de WVG, maar dat wordt door het college afgewezen. Hierbij wordt het advies van de bezwarencommissie gevolgd.

Als de gemeenteraad op 24 september ook besluit om de WVG in te zetten, kan de pandeneigenaar binnen zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag.