Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

‘Bebouwen Bronsgeest heilloze weg’

Noordwijk – Één of meerdere bewoners hebben zich verenigd in de ‘Werkgroep behoud van Bronsgeest’, die voorheen de ‘Werkgroep behoud van Berckel’ heette. In een brief aan de raad keert de werkgroep zich tegen het bebouwen van de ‘heilige grond’.

Volgens de werkgroep zijn de 600 woningen in Bronsgeest oorspronkelijk bedoeld voor Noord-Holland, ten bate van de metropoolregio Amsterdam. Het opofferen van 30 hectare aaneengesloten eersteklas bollengrond zal als resultaat hebben, dat hooguit de helft van dit gebied als bouwgrond gebruikt kan worden, aldus de werkgroep.

De benodigde woningen kunnen volgens deze werkgroep prima gebouwd worden in de gebieden Achterweg-oost en Offem-zuid. ,,Het willen bouwen in Bronsgeest is een heilloze weg.’’ De gemeenteraad bespreekt deze inbreng eventueel later deze maand.