Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Column

Complimenten

Een paar weken geleden schreef ik een column over de opening van het Amandihuis; een nieuw verzorgingshuis voor mensen in hun allerlaatste levensfase. Hierin gaf ik ook aan, hoe jammer het was, dat de gemeente Kaag en Braassem het stuk gemeentegrond achter het Amandihuis niet op wil knappen. De bewoners keken uit op kapotte tegels onkruid en rondslingerende troep.

Maar dinsdag 13 oktober verschenen er graafmachines op het terrein achter het Amandihuis. De gemeente heeft opdracht gegeven om het straatwerk en het groen achter het Amandihuis te herstellen. Er komt dus meer groen en dat is enorm fijn voor de bewoners! Mijn complimenten dus aan de gemeente, dat dit toch goed is opgepakt.

Sommige sportverenigingen in Kaag en Braassem hebben uitzicht op een financiële meevaller, dankzij de ‘Tegemoetkoming Verhuurders Sport (TVS-regeling). Deze regeling maakt het mogelijk om de huur van maart tot en met mei kwijt te schelden, die sportverenigingen aan de gemeente hebben betaald. Een gemeentelijk woordvoerder laat weten, dat Kaag en Braassem van plan is om mee te werken aan deze regeling. Goed nieuws dus voor de volgende verenigingen: Tennisvereniging Leimuiden, Tennisvereniging Woubrugge, Tennisvereniging Alkemade, Tennisclub Rijpwetering, IIsclub Nut en Vermaak, Vereniging De Boel De Boule en Modelbouwvereniging Woubrugge.

Alle andere sportverenigingen die bijvoorbeeld bij het sportbedrijf of sporthal Woubrugge huren, krijgen via deze exploitanten een vergoeding. Culturele verenigingen blijven in onzekerheid. De gemeente heeft een financiële bijdrage gekregen voor de ondersteuning van de cultuursector. Op dit moment zoekt het gemeentebestuur nog uit, voor welk doel dit geld wordt ingezet.

Mijn advies aan het gemeentebestuur: wacht niet te lang, anders hoeft het niet meer en is de hele culturele sector al opgedoekt.