Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Wens voor flitspalen langs Kerkweg

Ter Aar – Op de kerkweg in Ter Aar wordt de maximum snelheid van 30 kilometer per uur op het wegdek aangebracht. Ook staan daar binnenkort snelheidsdisplays om de passanten te informeren of ze zich goed aan de verkeersregels houden.

Een jaar geleden werd een groot deel van de Kerkweg geel gekleurd; dat zou zorgen voor langzamer verkeer, zo stelde het gemeentebestuur van Nieuwkoop. Maar in de praktijk werkt die kanariekleur totaal niet en dus moet er wat anders gebeuren. Wethouder Antoinette Ingwersen hoopt, dat de snelheidsdisplays en de 30-markeringen wél werken.

Daarnaast gaat ze kijken naar mogelijkheden om vrachtwagens en het landbouwverkeer te verbannen van de Kerkweg; dat is een vurige wens van de omwonenden. Maar hiervoor is ze afhankelijk van de Provincie Zuid-Holland. Als er zo’n 200 woningen gebouwd mogen worden in Ter Aar Noordoost, biedt dat ook mogelijkheden om het zware verkeer via andere routes te laten rijden. Zodra die trekkers en vrachtwagens verdwenen zijn, kunnen de huidige chicanes dichter bij elkaar gezet worden, om de snelheid van het verkeer er nog meer uit te halen, aldus Ingwersen. Het aanleggen van drempels is geen optie; de omwonenden zijn bang voor trillingen en scheuren in de muren van hun huizen. Maar het vervangen van het asfalt door klinkerverharding blijft wel een optie.

Als het aan de wethouder ligt, zouden er best twee flitspalen langs de Kerkweg mogen staan. Maar dat gaat niet gebeuren. ,,Justitie wil hier alleen aan meewerken, als er op een locatie heel ernstige ongelukken zijn gebeurd.’’ En daar is op de Kerkweg, ondanks het vele verkeer en de soms voorbijrazende auto’s en motoren, tot nu toe nog geen sprake van.