Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Gevaarlijke groenten

Noordwijk – De nieuwe bewoners van Offem-Zuid kunnen beter geen groenten uit hun eigen tuin eten, zo lijkt uit vragen van gemeenteraadslid Rommie van Dokkum (PvdA). 

Zij maakt zich zorgen om hun gezondheid. Ze wijst op een rapport (Bodembeheernota), waarin staat dat de maximale waarden van in de grond aanwezige stoffen wordt overschreden. Tenminste waar het gaat om de norm voor ‘Wonen met tuin met beperkte gewasconsumptie’. Van Dokkum: ,,Op het moment dat bewoners serieus gaan moestuinieren is sprake van een grote overschrijding en daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s.’’

Ze wijst er op, dat het Ministerie van VROM adviseert, dat bewoners goed op de hoogte moeten zijn, dat het niet wenselijk is om gewassen te gaan telen in de betreffende siertuinen. ,,Het is niet uit te sluiten dat huidige en toekomstige bewoners van Offem-Zuid groente en fruit gaan telen in eigen tuin. Dit  kan gezondheidsrisico’s opleveren.’’ Ze wil weten, of het college de bewoners hierover gaat informeren.