Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 oktober 2020

Paarden naar de slacht door handhaving

Noordwijk – Grondeigenaren, die door de Omgevingsdienst West-Holland gecontroleerd worden op oneigenlijk gebruik van hun bezit, vragen hulp van wethouder Van den Berg.

Volgens de briefschrijvers worden de komende jaren ruim 260 eigenaren van percelen gecontroleerd, die volgens de gemeente Noordwijk oneigenlijk gebruik maken van hun grond. Dan gaat het om paardenweitjes, fruittuinen of braakliggende weidegrond. Hier moet dan bijvoorbeeld weer bollengrond van gemaakt worden. Dit dupeert de gebruikers en eigenaren van de grond, zo stellen ze. Volgens de briefschrijvers worden zij de dupe van de behoefte van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) om bollengrond te creëren, zodat elders GOM-woningen gebouwd kunnen worden.

,,Waar wordt onttrokken en waar gecreëerd dient te worden lijkt gebaseerd op complete willekeur’’, aldus de grondeigenaren. Ze vinden, dat ze als ‘criminelen’ behandeld worden. Als de gemeente haar handhaving doorzet, heeft dat juridische gevolgen, maar ook zullen, zo laten de briefschrijvers weten, paarden naar de slacht gebracht worden. Ze roepen de wethouder op om de handhavingsprocedures te stoppen en het gebruik van de percelen te legaliseren.