Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2020

Radeloos over houtstoken

Noordwijk – Een inwoner is ten einde raad en heeft de burgemeester, wethouders en raadsleden om hulp gevraagd.

De oorzaak van het leed zijn houtstokende buren. Daar wordt deze inwoner vanwege de eigen astma ziek van. ,,Weet u wat voor impact dat op je leven heeft? Als je de wekker moet zetten om 's nachts je raam open te kunnen zetten als de rook weg is. Als je 6.00 uur wakker schrikt van benauwdheid wat komt door rook in je slaapkamer? Als je benauwd bent omdat je de ramen niet open kan zetten?’’

Volgens de inwoner pleiten de GGD’s en het Longfonds voor een stookverbod. Praten met de buren helpt niet, aldus de briefschrijver. ,,Ze geven stuk voor stuk aan dat ze hun eigen portemonnee (ze krijgen het hout gratis) of hun eigen gerief belangrijker vinden en pas stoppen als dat moet.’’ De hoop is, dat de gemeente het houtstoken gaat verbieden.