Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Meerderheid nadert voor extra bouwen op Bronsgeest

Noordwijk - D66, PvdA, PUUR en GroenLinks willen al langer honderden extra woningen hebben op Bronsgeest. Tot nu toe hadden de coalitiepartijen afspraken gemaakt om daar niet aan te beginnen. Maar dinsdagavond kwam hier verandering in.

D66-voorman Dick Gutlich diende een voorstel in, dat er op het bollengebied Bronsgeest in totaal 660 woningen moeten komen. ,,Dat zijn we verplicht aan onze belastingbetalers en spoedzoekers.’’ Volkomen onverwacht bleek coalitiepartij Lijst Salman Noordwijk dit pleidooi te steunen. Raadslid Peter van Bockhove: ,,In de coalitie is afgesproken, dat we minder gaan bouwen op Bronsgeest en dat we elders vervangende ruimte zoeken. Dat is in twee jaar nog steeds niet gelukt en op de Achterweg wordt er de eerste tien jaar ook niet gebouwd. Het gaat niet goed. We zitten met de motie op dezelfde lijn, als degenen die hem ingebracht hebben.’’

Raadslid Lisette van der Vossen (NZLokaal) vroeg de partijen om ‘geen onomkeerbare besluiten te nemen. We vragen de indieners van de motie deze aan te houden.’ Uiteindelijk kwam het niet op een stemming aan, omdat wethouder Theo Alkemade een bommetje in de raad gooide, met de mededeling, dat de Provincie Zuid-Holland aan de rem heeft getrokken, waar het gaat om de bouwambities van Noordwijk. De aantallen te bouwen huizen moeten van tevoren afgestemd zijn met de bouwwensen van de omliggende gemeenten.