Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Burenbrief niet wenselijk

Noordwijkerhout – Het versturen van een informatiebrief over de bouwplannen voor het perceel Herenweg 80 wordt door het college van burgemeester en wethouders als ‘niet wenselijk’ aangegeven.

Dat laat burgemeester Wendy Verkleij weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Ze schrijft: ,,Het sturen van een ‘burenbrief’ behoort tot de mogelijkheden, maar wordt in beginsel ontraden. Op voorhand is namelijk niet met zekerheid vast te stellen wie behoort tot de kring van belanghebbenden dan wel (directe) buren.’’

Dat zou ‘ongelijkheid’ kunnen creëren, waar het gaat om het informeren van de mensen. De initiatiefnemer mag wat het college betreft, iedereen informeren zoals het hem/haar goed dunkt.