Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Burgemeester voorstander van vuurwerkverbod

Nieuwkoop – Burgemeester Robbert-Jan van Duijn is voorstander van een vuurwerkverbod in Nieuwkoop. Dat liet hij maandagavond weten tijdens een live instagram-sessie, samen met de wijkagenten van Nieuwkoop.

Van Duijn beantwoordde vragen van toekijkende Instagrammers – meest jongeren. De burgemeester gaf aan, dat hij als kind vuurwerk heel leuk vond, maar dat het ook nadelige kanten heeft. Zoals oogletsel, schade aan bezittingen en angst bij dieren. Op de vraag van instagrammer Marc Hogeland, waarom de gemeente Nieuwkoop dan zelf geen vuurwerkshow organiseert, reageerde Van Duijn positief. Hij gaf aan, dat zoiets dan wel ruim van tevoren goed geregeld moet worden en dat zo’n gemeentelijke vuurwerkshow er dit jaar niet in zit. Maar voor volgend jaar behoort dat zeker tot de mogelijkheden, liet Van Duijn hoopvol weten.

Lisa’ vroeg om een reflecterende halsband, omdat het exemplaar voor haar hond kapot is. Deze krijgt ze toegestuurd. Een serieuzere vraag over wat Van Duijn het mooiste vindt aan zijn vak, is dat hij er kan zijn voor mensen in moeilijke situaties. Eenzaamheid is een heftig probleem voor inwoners, de tip die gedeeld werd; bel 113. Van Duijn: ,,In deze tijd van corona is het voor jong en oud pittig. Als je je wat eenzaam voelt, is het niet gek, dat je je wat onprettig voelt. Probeer er over te praten, zodat je jezelf wat beter kunt voelen.’’