Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2020

Gemeente legt voorkeursrecht op percelen Bever Holding

Noordwijk - De gemeenteraad heeft een ‘Wet voorkeursrecht gemeenten’ opgelegd op meerdere percelen van Bever Holding. Dit gebeurde tijdens een inderhaast ingelaste raadsvergadering op vrijdag 20 november.

Het gaat om de volgende percelen: Koningin Wilhelminaboulevard 3: het zogenaamde ‘Gat van Palace’, Parallel Boulevard 7: ‘Esplanada’, Zeereep 1: de locatie van het voormalige Zinger-hotel,  Zeereep 2 en 3: twee onbebouwde percelen en Schoolstraat 40a: de locatie van de voormalige drukkerij Dekker. Wethouder Roberto ter Hark lichtte kort toe: ,,Deze bekrachtiging is in het belang van de gemeente Noordwijk.’’

De dag ervoor vond een besloten vergadering plaats, waarbij de raadsleden in het geheim geïnformeerd werden over de reden van deze maatregel. Eric Berg (Lijst Salman Noordwijk) liet weten: ,,We zijn tegen. Dit wordt inderhaast gedaan, zeker met de aangekondigde executieveiling in het vooruitzicht.’’ Zijn partij was samen met PvdA de enige, die tegen was. Dick Gutlich (D66) verwoordde het gevoel van de overige partijen: ,,Het is in het belang van de gemeente, dat Noordwijk haar invloed kan uitoefenen op de ontwikkeling van deze plekken.’’ Met deze maatregel zorgt Noorwijk er voor, dat bij verkoop van de percelen de eigenaar de gronden eerst aan de gemeente moeten aanbieden. De percelen maken nu deel uit van een toekomstige executieveiling.