Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2020

Danken of niet danken; dat is de vraag

Noordwijk – Moeten we de ambtenaren nu wel of niet apart danken voor hun werk in de coronatijd? De gemeenteraadsleden zijn hier nog niet uit.

Raaslid Bas Knapp (VVD) stelde woensdagavond voor om een ‘motie van dankbaarheid’ aan te nemen, waarin het college van Burgemeester en Wethouders wordt opgeroepen om alle ambtenaren ‘op passende wijze te danken voor de geleverde inspanningen’. Een staande ovatie leverde dit voorstel niet op.

Fractievoorzitter Louis Koppel (GroenLinks) gaf aan veel waardering te hebben voor de ambtenaren, ,,Maar dat geldt ook voor de horeca, het onderwijs en ondernemers. We moeten niet alleen de ambtenaren bedanken.’’ Onder meer de raadsleden Rodenburg (NZLokaal), Brink (PUUR) en Van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) waren het hier mee eens. De stemmen staakten op 13 voor en 13 tegen, mede omdat NZLokaal verdeeld stemde. Op 26 januari gaat de raad opnieuw besluiten of de ambtenaren nu wel of niet apart bedankt moeten worden.