Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2020

Smachten naar kinderdagverblijf

Noordwijk – Het geduld van de directie van De Kindervilla is langzamerhand op. Op 13 januari van dit jaar werd al bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning om het pand aan de Langevelderweg 8 - 10 te verbouwen naar een kinderdagverblijf.

In het gebouw worden zo’n 1.300 kinderen tussen 0 en 12 jaar opgevangen. In juni 2019 kreeg de directeur van De Kindervilla al een positief advies voor de aankoop van dit pand, waarna een voorlopig koopcontract werd getekend. Maar het vergunningentraject schoot maar niet op, volgens de directeur door ‘miscommunicatie en gevolgde verkeerde procedures’.

Als alle vergunningen rond zijn, wordt aan het pand voor nog ongeveer een half miljoen euro verbouwd. Eerder was gedacht, dat het nieuwe pand in september 2020 in gebruik genomen kon worden. ,,Nu hopen we op maart 2021’’. In een brief aan de raad wordt gevraagd om zo snel mogelijk in te stemmen met de vergunningen voor de komst van een kinderdagverblijf in dat pand.