Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Ambtenaren zijn laadpaalklevers

Kaag en Braassem – Ook ambtenaren maken zich schuldig aan laadpaalkleven. Dit gedrag wordt voortaan aangepakt.

Elektrische rijden is goed voor het milieu. Maar het aantal openbare laadpalen in de gemeente Kaag en Braassem is beperkt. Tot nu toe zijn er maar 19 geplaatst, waarbij er nog 27 aanvragen voor een laadpaal in behandeling zijn. De gemiddelde wachttijd tussen een aanvraag voor een laadpaal in de openbare ruimte en het plaatsen duurt al snel langer dan negen maanden. Elektrische autobezitters balen er dan ook flink van, wanneer ze hun bezit niet kunnen opladen, omdat anderen hun auto niet wegzetten, nadat het opladen voltooid is.

Ook bij het gemeentehuis in Roelofarendsveen is het iedere week raak. Op de vrijdagmiddag wordt een elektrische auto met het opschrift ‘gemeente Kaag en Braassem’ aan de laadpaal gezet. En blijft daar het hele weekend staan, zodat andere eigenaren van elektrische auto’s geen gebruik kunnen maken van die laadpaal.

Gemeenteraadslid Nick van Egmond (D66) woont om de hoek van het gemeentehuis en ziet het steeds weer gebeuren. Hij wees er maandagavond tijdens een vergadering op, dat elektrische auto’s na het opladen op een andere plek gezet moeten worden. Wethouder Yvonne Peters beloofde beterschap: ,,De laadpaalklevers voor het gemeentehuis moeten echt stoppen. Die handschoen pakken we direct op.’’